Мода

Ах, този шал!

шалЯ погледни през прозореца. Усещаш ли с всичките си сетива последните топли дни, които с любов наричаме „циганско лято“? Не, от слънце ни следа, а термометрите показват не повече от 19 градуса. Кофти, но факт. За това стопли тяло и душа с днешното модно предложение, а именно шала. Той постепенно се превръща в аксесоар номер едно за есента, за това не губи време, ами бързо се снабди с няколко такива. Но преди това задължително прочети няколко идейки, които съм сигурна, че страшно ще ти допаднат, а и ще улеснят избора ти в щурата надпревара с шопинга за деня. Ето ги и тях:

Ах, този кашмир:
Знаеш ли, че за изработката на един кашмирен шал е необходима вълната от поне 3 ярета от специална порода? Ами да. Кашмирът е синоним на лукс: величествен, но и мек, а и топъл. А ако стотачките ти се свидят, то китайският народ се е погрижил за изработката на една от най-добрите имитации на материята. Цветен и с пискюлчета, кашмиреният шал стои добре на всичко, така че не му мисли, а действай: сдобий се с поне един такъв.

Едра плетка и още нещо:
Едрата плетка при шаловете винаги ще си остане на мода. Надали някоя баба някога си я е примързяло да пристяга докато плете, но ако все пак има истина в това: Благодарим ти, бабче! На едро изплетеният, обемист и къс шал с по 2 големи топки в двата си края е страшният хит, подходящ и за спортни, и за по-официални облекла.

Много тънко, много дълго:
Помните ли клипът към една от първите песни на Kelly Clarkson, а именно Miss Independent. Ако не – задължително го изгледайте. Тънко, дълго, много цветно шалче прикрива врата, но деколтето остава открито не само от шала, но и от пухестия втален и къс суичер. Страшна комбинация! Определено не е за изпускане. Единственото, с което човек трябва да се съобрази е съчетанието от цветове, което ще приложи. Но и да се облечеш изцяло в черно, един тънък цветен шал ще разбие представите на всички за мода и тутакси ще те попитат от къде си си взела неземното шалче.

Паети, паети:
Диско стилът все още се задържа на модните подиуми, а и по бутиците. Ако ти е останала лъскавата чанта от началото на лятото, намери и един лъскав шал, с който да я съчетаеш. Но не прекалявай: много лъскаво не е на хубаво.

Не забравяй карето:
Секси каре е новият бум в модата. Симпатичните квадратчета вплетени около врата ти ще ти придават стил и сияние. Те ще те открояват като истинска индивидуалистка и кралица на модата. Набави си карирани шалове в различни цветове и определено няма да съжаляваш.

Бъди секси, бъди женствена, бъди подсигурена в мразовитите дни с едно хубаво шалче около врата ти и около десетина в гардероба… ей така, да разнообразяваш визията всеки път.