Мода

Заложи на райе

Заложи на райеМодата се мени, но каквото и да си говорим всичко ново е добре забравеното старо. Ако секси карето ти е омръзнало и се чудиш с какво да обновиш гардероба и визията си, то не всичко се върти около веселите шарени квадратчета, които заляха бутиците в последния месец. Време е да извадиш раираните тениски, пуловери, шалове и панталони от вакуумираните найлони или да се снабдиш с няколко дрешки на черти, защото райето остава в класациите и за този сезон. А сега, ето и няколко предложения и полезни съвети, свързани изцяло с райето:

Комбинирай с всичко:
Няма значение дали си подбрал/а пуловер, потник или рокля. Комбинирай с всичко, което ти е на сърце: с дънки, лъскави бижута, токове, маратонки, сако, прав панталон с ръб. Единственото, с което ще трябва да се съобразиш са цветовете, за да не стане много претруфено всичко. Щом си се спрял/а на райето, нека останалите дрехи бъдат изчистени, за да то бъде на преден план, а не да се бие с цветя, брокати и ненужни в случая щампи.

Подбери посоката и големината внимателно:
 хоризонталните черти са подходящи за по-слаби мъже и жени, но не само. Ако си по-едър/едра, но все пак ти се иска да носиш водоравно разположени по блузата черти, то нека бъдат тънки. Ако си с по-малък бюст или ти се иска релефът от усилените тренировки да бъде по-впечатляващ от всякога, то този тип райе е точно за теб.

– вертикалните черти вталяват и издължават фигурата. Колкото по дълга е блузата/роклята, панталона, толкова по-висок/а и оптически по-слаб/а ще изглеждаш. Но всяко правило си има изключения: едрото вертикално разположено райе може да те направи доста по-пълен/пълна отколкото всъщност си. За всеки случай или заложи на средната дебелина на линиите, или избирай цветова комбинация, която е близка, а не контрастираща, като черно и бяло, жълто и тъмно кафяво, червено и зелено.

 диагоналните черти трябва да бъдат много добре съчетани, за да талията ти оптически стои по-фина, а в същото време гръдния кош да не изглежда прекалено широк. Ако държиш все пак на диагонала, то открадни кройката на роклята на Гуен Стефани от клипа „The Sweet Escape“ или се снабди със стилна вратовръзка от вискококачествен материал.

Внимавай с цветовете:
Абсурдните ярко зелено/сигнално жълто с черно не са никак актуални. Избери меките комбинации: бебешко розово със светло сиво, бледо зелено с бананово жълто, небесно синьо с бяло, черно с гарваново сиво, лилаво със сребристо, бяло със златно. Вечно актуалните черно, червено и бяло не са за изпускане също.

Преориентирай се с раираните дрешки и бъди вечно в крак с модата без да забравяш златното правило: дори един акцент може да превърне напълно обикновения тоалет в звезден такъв.