Мода

Дамската чанта и едно грандиозно разчистване

дамска чантаЗнаеш ли какво е единственото нещо, което не може да се намери в дамска чанта? – Ред. Днес ще поговорим именно за него и в по-голяма частност за това, какво следва да носим винаги със себе си. За ключове, портфейл и документи няма да стане и въпрос… това са нормалните неща, които всеки човек е логично да държи близо до себе си във всеки момент през деня. Но приеми, че има няколко глупости, които нямат място там, в сатенената прегръдка на любимата велурена чанта с къси дръжки. За малко повече информация какво е необходимо да бъде с теб в лежерното ежедневие или динамиката на големия град, прочети следващите редове:

За колекцията гримове:
Не е необходимо сутрин да изнасяш целия несесер с гримове, за да се чувстваш комфортно през останалата част на деня. Дори вечерната среща може да премине гладко и без притеснения ако съвсем малко поосвежиш грима, а за това не са ти нужни всички козметични продукти. Един малък стик коректор, клечки за уши, с които да изчистиш поразмазалия се по долния клепач молив, малко спирала и балсам за устни, които да ги направи пухкави и да предпази от напуквания в студовитите есенни дни са напълно достатъчни. Огледалцето е задължително.

Малко благоухание:
Ако ползваш качествен парфюм, а не някоя евтина и световно безизвестна тоалетна вода, ще се съгласиш, че ароматът не избледнява за няколко часа. Тук сериозно трябва да се замислиш за качеството, ако си от типа момичета, почитателки на дезодорантите, които пък от своя страна заемат страшно много място в чантата. Не е разумно да носиш лъскавото шишенце в себе си, защото никой не може да ти гарантира, че няма да си изпуснеш чантата разминавайки се с навъсения слизащ от градския транспорт господин. Тогава най-неприятното е пукване на стъклото и буквално вмирисване на два метра радиус около теб. заложи на малките тестери, които само ще подсилят благоуханието и няма да заемат безсмислено пространство.

Грижа за хигиената:
да си носиш четката и пастата за зъби е просто смешно, освен ако не заминаваш някъде с преспиване. Но едно пакетче ментови дъвки винаги ще ти помогне да освежиш дъха си след поредната цигара, хапването на пица с чеснов сос или „сръбването“ на следобедно кафе. Мокрите кърпички са другото задължително нещо, защото не навсякъде ще откриеш тоалетна, в която да си измиеш ръцете преди обяд на крак или след пътуване по маршрутките. Дамските фармацевтични продукти (тампони и превръзки) трябва да са под ръка също, защото не се знае дали природата няма да сполети неочаквано теб или някоя колежка/съученичка.

Смяна на гардероба:
Един аксесоар може да промени напълно визията ти и от работа веднага да отидеш на романтична среща без да изглеждаш неподходящо облечена за луксозния ресторант или партито. Обеците вършат чудеса: големи, шарени, с камъчета или висулки, един ластик или фиба, с която да си поиграеш на път за срещата ще променят облика ти осезаемо. Ако към всичко това прибавиш едно разкопчано копче на ризата и тънко шалче, увито около врата, под бюста или около кръста ще бъдеш коренно различна, стилна и определено секси.

Ако към всичко това прибавиш малко ред и един презерватив (ей така, за всеки случай), то чантата ще ти бъде полезна и винаги в правилния момент. И не забравяй: не е необходимо да изнасяш цялата си покъщнина, барабар с декоративното зайче, за да бъдеш свежа и секси по всяко време на деня.