Красота

Домашна грижа за различните типове кожа

грижа за кожатаТъмни кръгове под очите, тъмни петна, пъпки и белези по лицето

Домашно лечение:

Нарежете краставица на кръгчета. Охладете парченцата. Измийте лицето си. Затворете очи. Поставете охладените резенчета върху и около очите си. Отпуснете се за няколко минути. Внимателно разтъркайте резенчетата върху тъмните кръгове и тъмните петна. Измийте лицето си отново.

Може също така да приложите сок от краставица или сок от картофи за тъмните кръгове или тъмните петна по лицето с помощта на памук за около 20 минути.

„Мултани мити” е вид кал. Също се нарича хума. Приложете пакетче от нея за лечение на пъпките и тъмните кръгове. Подходяща само за мазна кожа, тъй като тя поглъща мъртвите клетки, заедно с излишната мазнина от кожата. Най-добре да се прилага под формата на маска, като се направи паста с розова вода.

Нанесете върху лицето си доматен сок, смесен с 2-3 капки лимонов сок. Изчакайте 20 минути и измийте лицето.

Смесете настъргани портокалови кори и извара до получаване на гъста паста и нанесете върху лицето с изключение на очите. Оставете пастата да изсъхне и измийте обилно със студена вода. Това премахва белези и петна.

Направете си паста от краставица и лимонов сок и нанесете върху лицето. Изчакайте, докато пастата изсъхне и измийте лицето си. Това също премахва белези и петна.

Смесете оризово брашно и портокалов сок до образуване на паста. Нанесете върху лицето и шията. Оставете да изсъхне и след това измийте. Това прави кожата сияйна, подобрява тена, премахва всякакви пъпки, черни точки и пъпки с бял връх.

Нанесете сок от сурова папая върху пъпките или акнето.

Разтривайте плод от папая нежно върху лицето си два пъти в седмицата, за да го почистите и освежите и за да избегнете пъпки или акне, черни точки и пъпки с бели връхчета, както и петна.

Втрийте смес от бенгалско брашно и кисело мляко внимателно в посока нагоре по лицето. Измийте след 10 минутен масаж. Целта е да получите бляскава кожа, да намалите или премахнете пъпки и акне, както и черни точки.

Общи грижи за лицето

  • Пийте най-малко два – три литра вода на ден.
  • Яжте пресни плодове и зеленчуци.
  • Избягвайте прекомерното излагане на слънчева светлина и студен въздух.
  • Избягвайте много мазни кремове. Те запушват порите.
  • Измивайте лицето си с вода преди лягане и сутрин.
  • Парната баня дълбоко почиства порите и стимулира кръвообращението.
  • Спете достатъчно.