Обзавеждане

Домашна многоножка на Паулиас Виткаускас

многоножкаЗабавно кресло-люлка! За пръв път виждаме такова забавно въплъщение-мечта за тези, които обичат да се люлеят на двата крака на стола. Измислил е многоножката Паулиас Виткаускас (Paulius Vitkauskas). Тази домашна многоножка се нарича със странното име Ku-dir-kA. Впрочем колкото е странен обектът, толкова и неговото име. Но не е изключено на някой език това име да е говорещо.

Четири крака са опорни. На тях люлката се чувства обикновен стол. Но само да се отклоните малко назад и на практика влизат в работа останалите «окончания » на този, с позволение да кажем предмет на мебелировката, и столът се превръща… в многоножка.

Направена е люлката от шперплат и масивно дърво. Размери — 42×60×90 сантиметра. Това не е концепт, а реално произвеждащ се предмет от обстановката. Ако ви е харесал, се пригответе да се сбогувате с 549$. Достъпни цветове —червен и черен.

Това не е нещо «ново» в класическия смисъл – работата на литовския дизайнер от студио Contraforma се демонстрира на литовската изложба LitExpo през 2006 година и печели първа награда. Но серийното производство и продажбата на Ku-dir-kA започнаха съвсем неотдавна.