За дома

Защо е важно да използвате поне една, ако не няколко системи за сигурност за защита на дома си?

системи за сигурностЕлектронната индустрия бълва ежедневно нови и все по-съвършени системи за сигурност за защита на частни домове, офиси и бизнес помещения. Днес е напълно нормално да управляваме ключалката на входната си врата с пръстов отпечатък или посредством мобилен телефон, но въпреки все по-достъпните цени на модерните разработки, много хора намират охранителната техника за нещо, в което не си струва да се инвестират пари.

Смятате, че крадците няма да посегнат на скромния ви дом, защото сте средностатистическо домакинство, което не притежава особено ценни вещи? Грешите! Не всички престъпници се целят високо. За някои, са напълно достатъчни мобилните телефони на членовете на семейството ви, лаптопите, таблетите и плоскоекранния телевизор в хола ви.

Нужна ли е сериозна финансова инвестиция, за да се почувстваме защитени?

В настоящия материал няма да ви убеждаваме да се снабдите с евтина охранителна система на никому неизвестна китайска марка. Целта е да ви покажем, че в категория „системи за сигурност” влизат толкова много технически средства, някои от които са изключително достъпни, а същевременно супер ефективни и подходящи за скромния ви дом.

Истината е, че не е нужно да харчите всичките си спестявания, за да направите жилището си малко по-сигурно. Едни от най-простите мерки за защита са се доказали като максимално надеждни през годините. За какво говорим? За шпионка и верига от вътрешната страна на вратата ви, например.

Изпитвате ли притеснение всеки път, когато на входната ви врата се позвъни, без да очаквате посещение? Имате основание, защото в голяма част от взломните кражби, крадците са допуснати в даден имот от самия му собственик. С помощта на шпионката и веригата, вие можете да видите лицата на стоящите пред вратата ви хора, без да им давате същата възможност.

Можете дори да приемете малка пратка, без да отваряте напълно входната врата и разкривате детайли от дома си. Ако решите да вложите малко повече пари, е разумно да инвестирате в качествен видеодомофон. Домофоните с камера ви позволяват да комуникирате с посетителите от дистанция, без те да виждат лицето ви. По-важно е, че видеодомофоните имат функция запис на събития, така че прибирайки се вечер да се информирате за всичко, случило се пред входа на дома ви.

Вероятно ще се изненадате, но външните лампи с детекция за движение също са вид системи за сигурност. Да, те предлагат огромно удобство на своите притежатели, когато се прибират вечер по тъмно, но преди всичко са в постоянна готовност да осветят ярко откритите части на имота, когато неканен гост реши да се промъкне под прикритието на нощта, кой знае с какви намерения.

Системите за сигурност не са непременно скъпи и сложни за монтиране, но ако все пак решите да използвате някоя от по-надеждните съвременни разработки, препоръчваме да внимавате много на кого поверявате монтажа и инсталирането. Не можете да имате доверие на всеки, който се справя добре с охранителната техника. Крадците също познават добре особеностите на охранителните системи.

Съветът ни е да наемете специализирана фирма, на която си заслужава да гласувате доверие. Нещо повече – за да не се налага да пръскате пари на вятъра в технология, която не отговаря на вашите нужди и условия, оставете на охранителната компания да прецени кое решение ще ви бъде полезно, изхождайки от вашите изисквания и бюджета, който сте определили.