Взаимоотношения

През лятото: Скатай се от работа и се отдай на себе си

През лятото: Скатай се от работа и се отдай на себе сиХубавото време вече е факт и ще е срамота да го изпуснеш само защото работиш.

Скатай един ден за нелепо лятно неразположение (ех, какъв лош късмет да ти се случи точно на теб), измъкни се от офиса и се отдай на… себе си.

1. Сега вече можеш да клюкарстваш във „Фейсбук“, без да се притесняваш, че шефът те дебне или системните администратори във фирмата знаят много добре какво точно правиш, вместо да попълваш таблици със скучни цифри. Разрови се добре и научи какво правят всичките ти приятели в момента, как са изкарали уикенда и кой с кого се е сгодил.

2. Отдайте се с гаджето на сутрешни страсти. Ти не бързаш за никъде, затова няма нужда да нервничиш, че те целува по врата, а ти нанасяш тънка очна линия в същото време. Събуди го със страстно засмукване на меката част на ухото и му подари вълнуващ сутрешен оргазъм, за който и двамата ще мислите през целия ден.

3. Никога нямаш време да си гледаш сериала сутрин и затова седиш до късно през нощта, за да хванеш повторението (или пък го гледаш онлайн по време на работа със страха, че някой ще се сгащи… Ти, лошо момиче!). Е, 11 часа наближава, лягай пред телевизора, приготви си обилна закуска и просто се излежавай.

4. Сега е време да помислиш кои са любимите ти магазини, които не си посещавала от доста дълго време. Разгледай набързо в сайтовете им дали има промоции или нови колекции и се разходи до близкия мол.

5. Намери си твоето местенце – пейка в парка или затънтена маса в симпатично малко кафене, отвори лаптопа/списанието/любимата книга и почети, докато се освежаваш със студено бяло фрапе с повече мляко и лед.

6. Отиди на йога, дори и досега да не си посещавала подобни класове. Гарантираме ти, че няма да съжаляваш. Първо, не е необходимо да си жената каучук, за да ходиш на подобни занимания, второ – там ще откриеш още много мацки като теб, които са решили да разнообразят ежедневието си с нещо различно, полезно и оптимизиращо тяло и дух

7. Отиди в готиния ресторант, за който чу от приятелка и си поръчай нещо вкусно и здравословно. Десертът е задължителен.

8. Спомняш ли си кога отиде на фризьор за последно? Е, време е за освежаване на прическата. Подстрижи връхчетата, боядисай корените или просто се отдай на релаксиращ масаж на главата с ароматни масла.

9. Вече е време да се прибереш у дома. Половинката ти скоро се връща от работа – уморен, а може и леко депресиран. Какво по-хубаво да върнеш усмивката обратно на лицето му с една лесна и бърза вечеря, сготвена само по престилка. Посрещни го в този вид още на вратата и ти гарантираме, че дори и да не си добра домакиня, пресоляването на супата изобщо няма да му направи впечатление.