Обзавеждане

Изложбата Art Basel в Miami Beach

Изложбата Art Basel в Miami BeachВ Швейцария красивите гледки на Средиземно море закриват планините. Възможно е, заради това изложбата Art Basel да се провежда през декември в Маями Бич (Miami Beach) на крайбрежието на Атлантическия океан. 200 компании от цял свят са взели участие в това мероприятие. И сред тях е известната френска мебелна компания Ligne Roset. Съвместно с международни звездни дизайнери на Bouroullec, мебелният гигант представи нова колекция мебели за лаундж-зоната/ от английското lounge – гостна, стая за отдих/и гостната.

Колекцията действително изглежда великолепно. Меките мебели превъзходно се вписват в класическите интериори на стаите, където се проведе изложбата. Външно предметите от мебелировката приличат на хартиени фигурки-оригами. Изпълнителният директор на Ligne Roset Пиер Розет (Pierre Roset) и неговият брат Мишел (Michel) са ентусиасти в работата си и се увличат от колекциониране.Те искат новата колекция от предмети в интериора да бъде своего рода въплъщение на «алхимията на съвременния дизайн».

Също така ръководителите на компанията изказват пожеланието, материалите за новата колекция да са задължително меки , да създават усещането за обем и пълнота. Особената технология на производството на материала във фабриките Ligne Roset, изцяло контролирана от компютри, тук би била на място . А известните дизайнери на Bouroullec са взели за основа пожеланията на клиентите, съществуващата технология за производство и са добавили към всичко това своите креативни идеи. Те са свикнали да правят всичко отлично, нали получиха престижна дизайнерска награда и бяха наречени «Най-добри от най-добрите ». В резултат се е получила необикновена, но много привлекателна мебел. Простите геометрични форми й позволяват да бъде желан гост както в най-традиционната гостна, така и в атмосферата на креативните интериори.