Обзавеждане

Как да изберем подходящите мебели за складиране в спалнята?

мебели за складиране в спалнятаИма великолепни вградени мебели за складиране и други чудесни начини да се държи бъркотията скрита навсякъде вкъщи и спалнята не е изключение от това. Но вашите покои имат много по-важна функция от тази на събиране на принадлежностите ви докато си почивате – осигуряването на много по-нужният ви релакс. Мебелите за съхраняване на неща в спалнята трябва да са ултра- организирани, подредени, да предотвратяват бъркотия и да осигуряват приятна среда с галеща сетивата. Ето защо мебелите за складиране в спалнята са от важно значение. Ето как да изберете за дома си най-добрите от тях:

– Използвайте комбинация от свободно стоящи и окачени мебели. За да си осигурите добро и ергономично обзавеждане в спалнята си е добре да използвате комбинация от рафтове, които освен че са окачени на стената, стоят и като отделна мебел или са вградени в стените на стаята. Тази комбинация предлага спретнат вид, хубав баланс и красива хармония от всички необходими мебели с фукция за съхранение. Колко такива мебели ще изберете да използвате зависи от размерите на стаята, собствените ви нужди и предпочитания.

-Измерете дълбочината и широчината на гардероба си. Преди да отидете да пазарувате измерете размерите на мястото предназначено за гардероба в спалнята. Когато става въпрос за начини на съхранение дълбочината е размерът, на който трябва да се даде специално внимание. Ако свободното пространство е повече, тогава ще трябва да намалите дълбочината на гардероба и да увеличите дължината и широчината.

-Сгъваеми врати. Плъзгащата или сгъваема врата може да замаскира гледката на това, което се намира зад нея. Освен това такъв тип врати спестяват място и изглеждат доста спретнато. Дървената качествена облицовка внася допълнителна красота в стаята. Доброто покритие от друга страна гарантира и по-дългото износване на вратата.

-Използвайте в дома си плъзгащи се рафтчета и прозрачни кутии. Непретенциозните пластмасови рафтове са чудесна и стила алтернатива за складиране а също така внасят и минималистична визия в дома. Чекмеджетата пък могат идеално да скрият всичко, от което имате нужда, а не бива да се излага на показ.

-Ракла под леглото – това е страхотна модерна опция. Вдъхновена е от технологията в някои мебели, с помощта на която механично се плъзга леглото настрани, за да се покаже огромното място за складиране под него.

Купувайки си легло с шкафчета под него, гардероб с рафтове и плъзгаща се врата или дори семпъл традиционен сандък, качеството е това, което е най-важно. Опитайте се да извлечете най-доброто от пазара и можете да превърнете спалнята си в добре организирано място.