Обзавеждане

Средиземноморски стил на обзавеждане

Средиземноморски стил на обзавежданеСредиземноморският стил на обзавеждане по много неща прилича на модерния испански стил, но той всъщност вплита в себе си и много други интериорни традиции, разпростиращи се извън територията на Испания.

Средиземноморският стил, както явно се подразбира отразява особеностите в интериора на Гърция, Испания и Италия. Той няма нищо общо със останалите страни, които имат излаз на Средиземно море от страната на Африка и Азия.

Мебелите от една средиземноморска къща са характерни с ниската си височина и с богато инкрустираните си крака, които също са и плод на сложна дърворезба, заради често завитите навън краища. Вратите имат тежки брави. Тапетите с богати десени са един от най-характерните забележителности на средиземноморския дизайн. Освен това, тъй като акцентът върху стените е значителен, той е засилен и от стенописи и дървени рамки и пана. Най-популярното решение за подовата настилка са мозайките.

Цветовете, разбира се, отвън около къщата се пренасят вътре в нея. Морският акцент, багрите в синьо и бяло, орнаментите във форма на мидени черупки , раковини и корали определят целия облик на жилището.

Южняшката атмосфера на дома се създава от играта на ярки и свежи цветове като синьо, оранжево, бяло. Към допълнение на това, картината се завършва и с груби керамични изделия.

Множеството детайли във вътрешната декорация са много характерни за този стил. Всяко свободно пространство се заема от бродирани възглавници, мраморни вази, статуетки, керамични съдове. Завесите са решени в пастелни цветове, килимчетата са пръснати навсякъде по пода, панери с плодове отрупват масите.

За създаване на удобство и уют, важно място заема и домашният фенер вкъщи.

Претъпканите средиземноморски жилища целят да създадат атмосфера, в която ще се почувствате наистина вкъщи, заобиколени от токова много лични мебели и вещи.