Авто-Мото

Как да си купим нова кола изгодно

Как да си купим нова кола изгодноАко ще купувате нова кола е възможно да си направите доста по-изгодна сделка, отколкото очаквате. За целта трябва да следвате само няколко простички правила, които ще повишат шанса ви за успех.

1. Пазарувайте в правилното време на годината. Например малко преди доставката на нов модел, който ще е по-скъп, но дилърите ще искат да освободят място от старите. Или пък дни след излизането на нов модел.

Преди коледните празници също е подходящ период, както и в определения сезон за дадена кола. Например пролет-лято за кабриолет.

2. На пазара има много добри автомобили, които обаче не се продават добре. Например заради марката, състоянието на пазара, липсата на интерес в дадения регион и т.н. Дилърът на подобна кола ще е доволен, че има интерес към нея, и ще е склонен на отстъпки.

3. Потърсете онлайн. Да, във времето на интернет има доста добри оферти, които може да намерите само онлайн. Освен това ще ви спести доста обикаляне.

4. Запознайте се добре с това как върви пазарът на дадената кола и съответния клас. Така ще знаете дали дилърът не се опитва да ви пробута твърде висока цена. Освен това, когато самият той види, че знаете какво говорите и какво търсите, ще е по-внимателен.

5. Дръжте се с дилъра с уважение. Той ще е любезен към вас, бъдете и вие такива. Ако изградите добри отношения, може и да направи сделка като за вас. Или пък дори да ви покаже нова оферта, която е за по-отбрани клиенти.