Взаимоотношения

Как да скъсаме с гаджето

Как да скъсаме с гаджетоПрекратяването на една връзка никога не е лесен процес. Дори и в случаите, когато не се чувствате щастливи в нея и вече не обичате човека до себе си.

Каквото и да правите обаче, винаги е добре да спазвате следните основни правила:

1. Опитайте се да изберете възможно най-малко лошия момент – някои от най-лошите моменти са преди или малко след рождени дни, след погребението на роднина, около Коледа и Нова Година и т.н.

2. Винаги водете този разговор на живо – да, можете да пратите SMS, мейл или да скъсате със съобщение във Facebook. Но това е само в случай, че сте безгръбначно мекотело. Единственото оправдание, което можете да имате, за да скъсате с някого индиректно, е само в случаите, когато става дума за агресивен или трудно контролируем човек.

3. Не се отклонявайте темата – колкото по-бързо приключите разговора, толкова по-добре. В противен случай ще става все по-сложно.

4. Запазете спокойствие – не изпращайте смесени сигнали. Ще влошите ситуацията и в най-добрия случай ще оставите надежда у вашия бивш партньор, че един ден нещата могат да се оправят.

5. Обсъдете въпроса внимателно – кажете какви са вашите мотиви за раздялата. Опитайте се да обвинявате колкото се може по-малко другия човек, за да не предизвикате агресия, но в никакъв случай не го залъгвайте.

6. Не се връщайте назад – веднъж щом скъсате с вашия партньор, никога поглеждайте отново към миналото. Когато искате да му/й се обадите, винаги си припомняйте причините за вашата раздяла. Хората не се променят, не и за кратък период от време.

Разбира се – съществуват изключения за това правило. Някои двойки може и да се съберат отново след време, ако причината за тяхната раздяла не е била твърде съществена. Но това не зависи нито от вас, нито от вашия партньор. Какво ще се случи между вас за в бъдеще, тепърва ви предстои да разберете.