Авто-Мото

Как да уплътним ауспуха

Как да уплътним ауспухаДобре уплътненият ауспух е важен за оптималната работа на двигателя. Ако ауспухът не е монтиран правилно и има „течове”, газовете няма да се изтеглят оптимално от двигателя и ще се нарушава неговата производителност. Освен това колата ще шуми повече и дори газовете могат да влизат в купето. Затова е важно ауспухът винаги да е уплътнен добре. Обикновено пролуките се появяват на сглобките. Нека да видим как да ги уплътним.

1. Вдигнете колата на подпори или спрете на канал, за да имате достатъчно пространство за работа.

2. Ако не сте сигурни откъде точно пропуска, запалете двигателя и проверете ауспуха по неговата дължина. Ще е още по-лесно, ако имате приятел, който да натиска газта от време на време.

3. След като локализирате лошата сглобка, изгасете двигателя и изчакайте ауспуха да изстине.

4. Развийте болтовете на сглобките на двата края на съответната тръба. В повечето случаи тя е окачена и на гумени куки, които също ще трябва да разкачите. Внимавайте, защото тръбата може да е доста тежка.

5. След като сте свалили тръбата проверете уплътненията й и ги сменете, ако се налага. Добра идея е да намажете болтовете и сглобките със специална уплътняваща течност, която допълнително ще намали риска от нови пролуки.

6. Монтирайте тръбата обратно, като внимавате да не повредите новите уплътнения. Затегнете добре болтовете и не забравяйте гумените куки. Накрая може да намажете сглобката и със специална изолираща паста за ауспуси, което допълнително ще увеличи сигурността на уплътнението.