Авто-Мото

Как да върнем блясъка на авто боята

Как да върнем блясъка на авто боятаХубавата боя е задължителна за всеки автомобил. С течение на времето обаче тя губи своя блясък, което е напълно нормално. Въпреки това с малко труд и подходящи пособия ще можете да възвърнете блясъка й за отрицателно време. Ето как да го направите:

1. Подгответе си едно шише с пръскалка, пълно с вода, и друго шише с пръскалка, наполовина пълно с вода и наполовина със спирт за почистване.

2. Ще ви трябва и малка машинка за полиране с жълта или оранжева гъба за целта.

3. Нанесете почистваща оксидацията паста, например от сериите на 3М. На няколко ивици от по 50-60. см на 5 см. разстояние една от друга.

4. Напръскайте полиращата гъба с водата, но не прекалено много. С изключена машина просто разстелете ивиците в кръгове от по 60-тина см. в диаметър.

5. Пуснете машината за полиране на 3-та или 4-та степен, поставете гъбата с цялата й повърхност върху купето и я движете във формата на числото 8. Не спирайте, докато не видите че пастата започва да изсъхва.

6. Когато това стане, пръснете зоната със сместта със спирт и вода и попийте с чиста микрофибърна кърпа. Повторете стъпки 3 до 6 за целия автомобил.

7. След това по същата процедура отново минете цялото купе, но този път използвайте фина полираща паста за премахване на кръговите драскотини и бяла гъба за полиране.

8. С червена гъба, полирайте целия автомобил с любимата си полираща вакса, с която да „запечатате” готовия резултат.

9. Похвалете се на приятелите за преобразения си автомобил.