Козметика

Как правилно се използват и съхраняват маркови парфюми?

Как правилно се използват и съхраняват маркови парфюми?Навярно много от вас са чували фразата „подпис парфюм“ и са се питали какво ли точно означава. Всеизвестен факт е, че обонянието на носа е най-силният от всички човешки сетивни органи. Именно за това парфюмът се превръща във ваша визитна картичка и подпис. Той създава първото впечатление на околните за вас. Хубавият аромат може да каже много за вашата личност и стил.

В тази статия можете да научите как правилно да използвате и съхранявате любимите си маркови парфюми, така че те да останат трайни и с непроменен аромат.

Повечето хора притежават по няколко различни маркови парфюми и в това няма нищо лошо, тъй като различните аромати могат да бъдат използвани в различни часове от денонощието, както и за различни събития и неофициални поводи.

Дори да притежавате маркови парфюми на най-добрите световни модни къщи вие трябва да знаете как правилно да ги използвате. Правилното им нанасяне може да позволи на аромата по-голяма трайност и спестяване на усилията за непрестанно подновяване през няколко часа.

Първо и особено важно правило – Не прекалявайте с пръскането. Целият флакон не е предвиден за един ден. Бъдете внимателни, за да не превърнете ефекта в дефект. Крайно неприятно e да се облеете в парфюм, а след това да имате директен контакт с хора. Нещата могат да бъдат отежнени още повече, ако сте в затворено помещение като офис, асансьор и други. Когато използвате качествени парфюми, съвсем достатъчни са две или три деликатни нанасяния. Силните аромати могат да бъдат неприятни, дори натрапчиви и да доведат главоболие на хората около вас.

Най-доброто време за нанасяне на маркови парфюми е веднага след душ, когато кожата на тялото е леко влажна, тя абсорбира много по-добре ароматната течност. Внимателно напръскайте на няколко от пулси точките на вашето тяло. Такива са китките, шията, гърдите и коленете. Много добре ще бъде, ако съчетаете същата серия душ гел и лосион за тяло. Те ще се слеят с аромата на вашите парфюми и значително ще подсилят неговата трайност, без да я променят. Ако не разполагате с подобна гама козметични продукти, можете да нанесете чист вазелин.

Не обличайте веднага дрехите си, нека парфюма попие изцяло в кожата ви. В противен случай аромата ще остане в дрехите и не след дълго ще се загуби.

Трябва да разберете, че всяка кожа поема уханието по-различен начин. Мазната кожа може да запази цялостта на аромата много по-дълго, отколкото сухата кожа. Хората със суха кожа могат да нанасят леки хидратиращи продукти преди парфюма, които постепенно да освобождават ароматните нотки.

В случай, че използвате вашите маркови парфюми след като вече сте облечени, най-добре е да впръснете от флакона във въздуха и да преминете през струята.

Съхранявайте ароматните течности на тъмно място и винаги ги затваряйте добре. Светлината  и  въздухът биха могли да погубят качествата и на най-добрият и силен парфюм.

Когато хората ухаят хубаво те се чувстват красиви и желани. Качествените аромати и парфюми могат да ви гарантират това усещане стига да знаете как да ги използвате и съхранявате правилно.

Многообразие от уникални аромати от различни маркови парфюми подходящи за всеки ден и повод можете да намерите тук https://justproveit.bg/парфюми