Бизнес

Кредити от 18 години – може ли 18-годишнен човек да получи заем до заплата?

Кредити от 18 години - може ли 18-годишнен човек да получи заем до заплатаВие сте на осемнадесет и се чудите дали можете да получите заем до заплата? Спешно се нуждаете от пари в брой, за да платите за спешен случай, но не знаете къде да го намерите? Няма проблем! В статията по-долу ще ви помогнем да намерите заем до заплата за 18-годишно дете и ще ви посъветваме как да попълните заявление за заем. Прочетете и опитайте нашите съвети!

Заем до заплата за 18 години

Навлизайки в зряла възраст, ние получаваме изцяло нови възможности – можем да решаваме сами за по-нататъшното си образование, местоживеене или бъдеща професия, но има и другата страна на медала: ние ставаме отговорни за много въпроси. Един от тях са нашите финанси. Когато навършим пълнолетие, трябва сами да се погрижим за портфолиото си – да контролираме приходите, които постигаме, и разходите, които трябва да направим. Има моменти, когато спешно се нуждаем от по-голямо количество. И тук възниква въпросът: предоставят ли кредитни компании финансова помощ на 18-годишните?

Може ли осемнадесетгодишно дете да получи заем до заплата?

Ако сте на осемнадесет и обмисляте да кандидатствате за първия си заем, най-вероятно все още не сте кредитоспособни. Това означава, че досега не сте вземали нищо на вноски, а вашият BIK е като празна карта  – в  него няма положителни или отрицателни записи.

Кредиторът ще ви види по същия начин – той няма да може да знае какво да очаква от вас; ще изплащате ли редовно дълга си или ще ви забавят? Това може да бъде истински проблем, благодарение на който няма да получите желания от вас заем до заплата. Преди да решите да вземете заем, погрижете се за кредитоспособността си.

Къде 18-годишно дете може да кандидатства за заем?

Сигурно се чудите в кои компании можете да кандидатствате за заем? Повечето компании имат ясно определени условия, които трябва да бъдат изпълнени, за да получат финансова помощ от тях. Нека ги разгледаме по-долу:

  • възраст – когато търсите заем за 18-годишно дете, проверете възрастовите изисквания на компанията,
  • постоянни доходи – въпреки младата си възраст, трябва да сте наясно, че фирмите за заеми често изискват доказателство за доходи,
  • банкова сметка – когато кандидатствате за заем, бъдете подготвени, че компанията ще изисква номера на вашата сметка. Първо, може да бъдете помолени да направите т.нар превод за проверка, който ще позволи на заемодателя да събира информация за вас, и второ – заемът ви ще бъде изплатен на този номер на сметката (ако отговаряте на всички изисквания на компанията)
  • положителна кредитна история – вече сме писали за кредитоспособността. Само без отрицателни записи в BIK , можете да разчитате на заем до заплата при добри условия. В противен случай можете да проверявате заеми без BIK .

Източник: finance5.bg