Интересно

Най-използвани видове напитки от ежедневието

видове напиткиНапитките са едно от удоволствията и в същото време необходимост за човека. Всеки обича да пие различни напитки било то кафе, чай, бира, уиски или нещо друго. Тук може да се отбележи, че все пак всяка напитка си има определен час за пиене, макар някои да не уважават това правило.

Някои специалисти препоръчват да се пият повече течности, когато човек е болен, за изчистване на организма. Може да избере както минерална вода, чешмяна вода, плодови сокове, алкохолни напитки или по-точно какво си поискате.

Все пак това е една необходимост, която носи и удоволствие със себе си.

Водата

Водата е съставна част във всички напитки, които се предлагат. Също така тя може да бъде минерална, изворна или чешмяна. Въпрос на вкус и нужда. Не е много добре се прекалява с минералната вода.

Кафе

Кафето – напитката, която се консумира най-често сутрин. Въздейства ободряващо и освещаващо. Кафето се води диуретик, което означава, че е добре да се пие с чаша вода. Може също така да го смесвате с мляко или нещо друго по Ваш вкус.

Чай

Чаят една алтернатива на кафето. В зависимост от съставките му има различни въздействия. Повече се асоциира с неговите лечебни свойства. Има различни чайове според вкуса и нуждите Ви. Може да се комбинира с мляко.

Фреш

Фреш от пресни плодове – едно вкусно и полезно питие. Може да го пиете по всяко време на деня. Може да си направите фреш от цитрусови плодове, от зеленчуци, от плодове и зеленчуци, от моркови и др. Една витаминна напитка.

Алкохол

Алкохолът е напитка направена първо за лечение, но после развита с различни цели на използване. Някой консумират умерено, други не. Може да използвате разредител по Ваш вкус. Хубаво е за главата да се ‘спирате’ на качествен алкохол.

Бира

Бирата е доста разпространена напитка. Срещат се различни варианти на бира според сезоните. Славата и е като ‘Напитката на фараоните’. Освежаваща напитка, с която ако се прекали може да има проблеми.

Коктейли

Коктейлите са една добра и умерена комбинация между няколко вида напитки, като крайния резултат е удоволствие за сетивата и в същото време се усеща въздействието на съставните части. Наистина екзотични напитки с голяма история.

Газирани напитки

Газираните напитки са нещо познато повече на съвременния свят. Някои ги предпочитат като вариант за утоляване на жаждата или разредител на спиртните напитки. Голямо разнообразие на вкусове има в газираните напитки.

Шейкове

Шейковете са добра комбинация между плодови и млечни продукти. Крайния резултат може да бъде гарнира със сладолед, шоколад или нещо друго. Освен освещаващия характер са по-хранителни. Пият се само със сламка.

Собствени комбинации

Всеки може да си направи собствен ‘микс’. Сладолед с боза, червено вино с лимонада, бяло вино с тоник, кафе с мед и какво ли още не. Въпрос на въображение да си направите напитка, която да е 100% по Ваш вкус.