Мода

Най-странните модни тенденции

модни тенденцииПерманентен грим

Татуирането е индонезийско изкуство и е противно на общоприетото схващане, че е част от западната тенденция. Татуирането като модификация или по-точно като перманентен грим, придоби популярност през последните 20 год., като се модернизира през началото на 10-те години на 21 век. Перманентният грим е със специална насоченост към подобряване чертите на лицето. Но дали всъщност подобрява или има обратния ефект? Според критиците това е една ужасна и по-скоро мрачна тенденция.

Резултатът от интервенцията, понякога може да бъде толкова плашещ, че дори не ми се мисли как някои мъже, биха пищяли от ужас, събуждайки се до татуирана и разгримирана девойка. Може би целта на тези момичета е била, чрез перманентния грим да получат онези перфектно извити вежди, които като желана форма най-вероятно дори не отговарят на чертите на лицата им. Друг е моментът с хипер пигментацията, която може да се получи вследствие на татуирания грим. По време на избледняването му, могат да се получат доста драматични гледки. По-добре да оставим тази тенденция в миналото – където и е мястото, и да се обърнем към съвсем простичките и натурални методи за разкрасяване чертите на лицето.

Синдромът Барби и Кен

Ако куклата Барби, можеше да говори и беше в нормални човешки размери – може би, щеше да прилича изцяло на Валерия Лукянова от Одеса. Валерия досущ е заприличала на куклите Барби, с които до скоро си е играла. Тази нейна трансформация, я превръща наистина в едно ходещо Барби произведение. Представете си какъв е бил размерът на пластичните хирургически интервенции, на които Лукянова е трябвало да се подложи, за да получи почти невъзможния си вид – дълга коса, огромни очи, изваяни, издялкани до безобразие устни, „микроскопична“ талийка, оформен и пълен бюст, опънати до огледален блясък крака и лице не издаващо никаква емоция. Докато някои хора се придържат само към използване на грим, за да създадат илюзия за Барби черти на лицето, други просто следват примера на живата Барби – Виктория Лукянова, отивайки директно под ножа.

„Разкрасяване“ на лицето като поничка

Тази тенденция звучи не толкова страшно, колкото всъщност изглежда. Лице – поничка, или по-точно „Bagel Head” е модификация на тялото (лицето), която за пръв път е приложена в Канада и Япония. Тази тенденция стана сензация в Японския подземен свят на партита и в нощни клубове. Много хора погрешно считат „Bagel Head” за японски тренд. Какво всъщност представлява хорър процедурата:

– Включва инжектиране на 300 – 400 мл. физиологичен разтвор (за инжектиране), поставен в система. Към системата се прикрепя игла, която се поставя в центъра на челото и по този начин, физиологичният разтвор си „намира“ място под кожата. „Разкрасителната“ процедурата трае около 2 часа. Когато физиологичният разтвор влезе под кожата, изглежда като кръгла подутина. След изваждане на иглата от челото, лицето извършващо процедурата, оказва натиск върху центъра на подутината, за да се получи поничката. Физиологичният разтвор се абсорбира постепенно от организма, в продължение на 2 дни. Кожата е възстановена идеално. Засега не са известни никакви странични ефекти от манипулацията.

Моля, не правете това у дома си! А, аз ще стискам палци този тренд да отшуми, толкова бързо колкото и се е появил.

Маска с птиче аки

Не е нужно да сте гейша, за да се сдобиете с маска от птиче ако. Тази техника е взаимствана от гейшите на далечното минало на Япония. Предимно са използвани изпражнения от малки птички – славеи и др., за направата на естествен ексфолиант. Днес модните салони от Токио до Холивуд, предлагат процедурата за скромната сума от 180 – 200 долара. Много от Холивудските знаменитости и хората от шоу бизнеса са изпробвали поне веднъж тази манипулация. Маската се състои от прах от изпражненията на птичка, комбинирана с оризови трици и съчетана с ултравиолетова светлина, за да се получи максимален ефект.

Тя няма никаква миризма на птиче ако и доколкото ми е известно, дори притежава приятен аромат. Това всъщност е забавна част от традиционния режим на красотата на гейшата. Все още в Япония и в градовете където е имало гейши, се продават традиционните продукти, които те са използвали от векове – отличителни дрехи, обувки, перуки, инструменти и козметика. Всъщност, каква е истината за практиката на използване на изпражнения от славей? Разравяйки се, за да намеря информация, открих, че корейците са го представили на японците по време на периода ХЕЙАН, между 794 – 1185 год.

Тази Ера се счита за много важна поради няколко причини – развива се културата и изкуството. Първоначално корейците са използвали птичите изпражнения, за да обезцветят платове, за да създадат красиви и сложни десени. Приложението се прехвърля и в Япония. Според информацията, на която попаднах, модерната гейша се е „появила“ през 1700 година. Традиционно са носели тежък бял грим, първоначално съставен от цинк и олово, който се е отразявал пагубно върху кожата и е създавал сериозни заболявания и редица проблеми.

Тогава използването на птичите изпражнения е навлязло като грижа за кожата, като регулирало пигментацията, премахването на тежкия грим и успокоявало кожата. Наред с гейшите, Кабуки актьорите също са го използвали. Малко след това, будиските монаси, са го включвали за почистване и полиране на техните плешиви скалпове.

Защо точно славеят?

Тази малка птичка отдавна заема важно място в Азиатските култури. Била е и до ден днешен е домашен любимец заради своята характерна песен, която от древни времена е обект на множество стихове и песни.

Мъже в чорапогащи

Тенденциите в модния свят за мъже не са никак по-малко, отколкото тези са жени. Например: „Meggings” е мъжкият вариант на дамския клин. Стават изключително популярни, тръгвайки от Токио през Париж, Лондон и Ню Йорк. Мегингс са част от облеклото на танцьори, хореографи, модни дизайнери и още много други професионалисти и обикновени хора. Мъжките клинове са разнообразни по цвят, принт и текстура и както виждаме не само жените, намират тяхното приложение в гардероба.

Бижута за очи

Коя част от тялото най-често е пренебрегвана от модния свят? Ако кажете очите, вие вероятно следите изкъсо модните тенденции и… Защо очите? Разбира се, може да рисувате около тях или да промените цвета им, с помощта на контактни лещи, но това явно не е било достатъчно за холандците и заради това са измайсторили нова техника за „декориране“ на окото. Тази „еволюция“ в модата представлява малки шипчета, изработени от благородни метали, които се прикрепят за очната ябълка, за да носите избраната от вас няколко милиметра фигурка – сърце, полумесец, друго око и т.н.

Холандците твърдят, че процедурата е напълно безвредна, докато очните специалисти скандират, че това е лудост и е потенциално опасно. Може да се получи кървене в окото и има риск от нарушение на зрението. Бихте ли рискували зрението си за една такава миниатюра? Дано този тренд изчезне бързо – бързо и повечето подобни кошмарни идеи, да си останат просто идеи.

Татуирани очи

Докато се надявах, че пиърсинг на очите е последното подобно хрумване, се оказа, че не е точно така! Екстравагантните канадци са измайсторили начин за татуиране на окото. Всъщност татуирането на окото е практика от хиляди години и сега присъства като тенденция в Канада. Има различни методи за татуиране на окото. Процесът е поставяне на боя или мастило, чрез инжектиране в бялата част на окото. Звучи зловещо, нали?

Фетиш

Поп иконата Мадона, в опитите си да скандализира по време на нейното съзряване в шоу бизнеса, стана предвестник и вероятно създател на тренда – скъсаните чорапогащи или чоропогащниците с бримки. За съжаление тази тенденция не отмина така лесно и бързо и се засели трайно в последните 30 години. Не може да и се отрече на Мадона, че е абсолютният новатор през онази далечна 1982 година и вече повече от 30 години, скъсаният чоропогащник не излиза от дрешниците и шкафовете на девойките по света.

Интересното обаче е, че именно този тренд се е сдобил с популярност и сред фетишистите. В Интернет пространството съществуват сайтове, в които този фетиш е поставен на пиедестал. Млади и не толкова млади момичета, показват телата и краката си, изпод съдрани, на бримки и дупки чоропогащници и чорапи.

Високи, високи обувки на платформа

Не само Лейди Гага, може да се похвали с високи платформени обувки, опитвайки се да бъде и успявайки, една от най-екстравагантните и ексцентрични личности на 21 век. Вие качвали ли сте се на такава платформа? Дали тя е удобна и комфортна за носене? Или ако няма болка, няма красота? Сещате ли се за българската поговорка: „Трай, бабо, за хубост“, в конкретния случай поговорката се трансформира „ Трай, бабо, за сензация“. Тези странни платформи първоначално се появяват в Готик стила, а след това много от поп изпълнителите, превръщат скучните черни във вид на ютия платформи, в бляскави и шантави обувки за сцената.

“Yeaba “ зъби

Докато в Холивуд се чудят как да изправят, избелят и т.н., зъбите си, в Япония най-новият метод за „подмладяване“ е оформянето на Yeaba зъби или по-точно преведено – „двоен“ – зъб. Според японките тази трансформация на усмивката им дава по-младежко, свежарско и непринудено излъчване. Замисляйки се, кой притежава естествени подобни зъби, за да ви ги опиша, се сетих за Кирстен Дънст и Дженифър Морисън.