Козметика

Направи си домашен крем за ръце с бергамот

крем за ръце с бергамотПревърнете овлажняването на ръцете, като част от ритуалите ви за красота. Специално за дамите, със суха кожа на ръцете, съм приготвила рецепта за хидратиращ крем с бергамот.

Готови ли сте за студеното и сухо време? Направете услуга на ръцете си през този сезон, като се погрижите за тях с моята простичка рецепта за благоуханен крем за ръце. Кремът имат лек и освежаващ, цитрусов аромат, идеален за повдигане на духа и в най – сивия и мрачен сезон. Бергамот е етерично масло, известно със своите антисептични свойства. Идеален е за сухи ръце. Ако това не ви е достатъчно, аромата на бергамот има и релаксиращ, и успокояващ ефект. Много често срещана съставка в едни от най – скъпите парфюми и други продукти за красота.

Какво ви е необходимо:

  • 1 ч. чаша дестилирана вода
  • 10 – 15 капки етерично масло от бергамот
  • 1 супена лъжица восъчни топчета (или парафин)
  • 1 супена лъжица масло от Ший
  • ¾ ч. чаша масло от сладък бадем
  • 1 – 2 капсули витамин Е (добавя се само течността от капсулата)

Инструкции:

На водна баня поставете купа, в която добавяте восъчните топчета, маслото от Ший, маслото от сладък бадем и витамин Е. Загрявайте, докато восъка се смеси с останалите съставки. В отделна купа смесете водата и етеричното масло от бергамот. Следващата стъпка е: Добавете водата и етеричното масло към вече готовата и разтопена смес. Може да използвате блендер или пасатор.

Ако има някаква остатъчна вода – прецедете. Поставете крема в стъклен буркан с добре уплътнен капак.

Забележка:

Ако сте бременна или кърмите, не трябва да използвате етерични масла. Ако имате някакви алергии към етерични масла, моля не използвайте този крем.