Бизнес

Перфектната идея за корпоративен подарък – ключ към успеха на всяко бизнес начинание

корпоративен подаръкНаемането на добра рекламна агенция ще ви помогне да измерите с точност възвръщаемостта на инвестициите за корпоративни подаръци. Същевременно ще спестите време и пари за тяхното доставяне, но преди всичко ще се възползвате от уникалните идеи на експертите и от тяхната креативност. Все пак най-добрият корпоративен подарък е съизмерим с резултата от неговото поднасяне. Той работи, когато е даден в точното време, на точното място, на точния човек и с правилната идея.

Изборът на рекламни подаръци изисква време

Успехът на вашата компания е изцяло във ваши ръце, тъй като вие решавате дали да наемете рекламна агенция и коя. У нас броят на маркетинг консултантите се увеличава непрекъснато, но като че ли по-старите агенции се радват на най-голямо доверие в бизнес средите. Пример за това е рекламна агенция Вивати, събрала завиден списък с големи клиенти във своето портфлио.

Защо ви е нужна агенцията? Тя е наистина необходима както на новосъздадените, така и на популярните вече компании. Професионалистите с богат опит могат много точно да преценят кои са подходящите рекламни сувенири за вашия бизнес. За да се изберат правилно продуктите, специалистите вземат предвид целевата аудитория, тоест, анализират какъв тип хора са вашите потенциални клиенти и на какъв сувенир обикновено биха се зарадвали.

Маркетинговият отдел на една голяма корпорация би могъл сам да извърши нужните проучвания и да анализира резултатите. Повечето фирми обаче нямат подобен ресурс, а и в интерес на истината е много по-скъпо да наемат собствени маркетолози, отколкото да използват услугите на агенция за реклама.

Планирането е важно!

Ако консултантът по продажба на корпоративни подаръци ви посрещне от вратата с каталог с предварително избрани рекламни продукти, това трябва да ви постави нащрек относно професионализма на агенцията. Добрите агенции ще ви съдействат да намерите най-качествения и оригинален продукт. Ако трябва, те ще го внесат или ще го произведат специално за вас.

По-добрата стратегия е да се разграничите от масовия поток, като използвате индивидуален подход и обърнете внимание на креативните и оригинални идеи за подаръци. Планирането е много важна част от процеса по избора на рекламните сувенири. За да извлечете максимум ползи от сътрудничеството с вашия консултант, трябва да споделите с него какъв е маркетинговият план на вашата компания.

Тоест, експертът трябва да разполага с информация кога, на кого и с каква цел искате да подарявате. Най-добрите идеи за рекламни сувенири се раждат в резултат на доброто сътрудничество. Планирането следва да включва определяне на бюджет за закупуване и брандиране на подаръците, и не на последно място – предварително начертан план за това колко често ще се провеждат консултациите с рекламния агент.

Какво ново сред рекламните продукти?

Докато в миналото фирмите се рекламираха главно чрез запалки, ключодържатели и химикалки, то днес IoT устройствата се радват на по-голяма популярност. Електронните джаджи, свързани с използването на компютър и мобилен телефон, днес са предпочитаните брандирани сувенири, подарявани от бизнес корпорациите.

Важно е обаче тези устройства да са дело на известни и утвърдени марки. Защо това е от значение? В случай че сте избрали да подарявате електронно устройство, рекламиращо вашата компания, със сигурност бихте желали клиентът да го използва максимално дълго. Ако изберете продукт на неизвестен производител, той може много скоро да спре да функционира или повредата му да причини материални щети, с които по никакъв начин не бихте искали вашият бранд да се свързва.