Взаимоотношения

Пет типажа, които не бихте искали да дойдат на вашия купон

неприятен типажГ-н Обичам-да-пия-много

Може би най-нежеланият тип гост. Всички сме попадали на него. Той идва на купоните, само за да се отреже до припадък. Никой не го обича и въпреки това всеки купон има поне един г-н Обичам-да-пия-много.

Най-лошото в случая е, че този тип хора могат да се превърнат с лекота и в най-лошия кошмар на домакина. Те опипват гостите ви, танцуват на масата голи до кръста, повръщат в банята ви и накрая се нуждаят от някой трезвен, който да ги откара до вкъщи.

Уви, почти винаги разпознаваме г-н Обичам–да-пия-много, когато вече е твърде късно. Щетите се нанесени, а единственият начин да се отървете от него, е като изчакате да припадне.

Г-ца Току-що-станах-необвързана

Всеобща заблуда е, че купоните разведряват току-що скъсалите с приятеля си г-ци. Не-е-е, напротив. Те само влошават положението.

Щастливите и влюбени двойки, които ще изникнат пред лицето на г-ца Току-що-станах-необвързана, само ще я накарат да изпадне в ужас. В най-добрия случай ще седне в ъгъла с чаша вино в ръка и ще сдухва гостите ви с депресирания си вид. В най-лошия – ще започне да реве на рамото ви, оплаквайки ви се от нещастния си живот, и дори ще се опита да ви се нахвърли, ако е достатъчно пияна.

Фактът, че тоалетната ви хартия е свършила, също не е случаен. Все пак преди броени минути г-ца Току-що-станах-необвързана бе именно там, бършейки сополи и сълзи…

Можете ли да я оставите да реве в стаята ви. Не, нали? Е, чудесен купон се очертава, не мислите ли?

Г-н Идвам-навсякъде-без-значение-дали-съм-поканен

– „Ами отивам на едно парти, то е на колегата ми, не го познаваш” (разбирай – ти не си поканен!)
– „Супер – да тръгваме натам, ще е супер!”

Всеки има подобни приятели. Те за съжаление не разбират от намеци. Или просто не искат. Най-лошото в случая е, че те не познават никого на купона, освен вас самите. Т.е. ще се залепят за вас и ще ви досаждат почти през цялото време, докато вие трябва да изпълнявате ролята или на тяхна бавачка, или на слушател на „интересните” им истории.

Наистина – нямате ли си друга работа, г-да Идвам-навсякъде-без-значение-дали-съм-поканен?

Г-ца Правя-се-на-пияна

Най-големият проблем на г-ца Правя-се-на-пияна е, че в 90 процента от случаите тя всъщност не е. Пияна, разбира се. Просто се прави, защото си мисли, че е забавно. Дайте й да изпие един студен чай и веднага ще си внуши, че вече се е покатерила на най-високия клон на черешата. А веднъж там, слизане от нея просто няма.

Г-ца Правя-се-на-пияна вероятно няма да тормози гостите на купона ви, но ще започне да говори неща, които иначе не би посмяла. Дори би се качила на масата ви, за да изпълни някой полуеротичен, полунескопосан танц.

Как да разпознаете г-ца Правя-се-на-пиана? Ако всеки път, когато насочвате фотоапарата към нея, дамата докарва най-сексапилната си усмивка, значи със сигурност уцелили в десетката.

Г-н и Г-жа Водим-децата-си-навсякъде-с-нас

Помните ли как родителите ви отиваха на купони и винаги ви оставяха под надзора на баби, дядовци или съседи? Да, вие без съмнение сте ги ненавиждали заради това. Но ако имате малко акъл в главата си, ще правите същото и с вашите собствени деца. Защото никой не обича да вижда по купоните си г-н и г-жа Водим-децата-си-навсякъде-с-нас.

В най-добрия случай купчина дечурлига, които нито сте канили, нито сте направили, ще щъкат в краката ви, докато се опитвате да свалите симпатичния младеж или дама в кухнята. Но може да бъде и далеч по-зле. Например крещящи бебета, повръщащи върху любимия ви диван, реплики от типа „Може ли да намалиш малко музиката, защото Пепи не понася силните шумове” и „Имаш ли нещо против да сложа Стефка да си полегне в твоята стая, защото май е леко уморена?”