Обзавеждане

Платформени легла

Платформено леглоТози тип легла стават все по-популярни с разпространението на минимализма в обзавеждането на ултра тесните градски жилища. Какво точно е платформено легло? То представлява тясна основа, върху която е поставен матрак.

Тези легла често се асоциират с азиатския дизайн и символизират семплото обзавеждане за спалня. Те се произвеждат без подматрачна рамка и често, но не на всяка цена, нямат и странични рамки в конструкцията си. Ниско разположени до пода, привличат акцента в интериора върху себе си и изискват голямо внимание при съчетаването си с останалите мебели в спалнята.

В допълнение към леглото за обзавеждане на спалнята обикновено се използват тоалетки, нощни шкафчета и гардероби. Ако изберете за комплект към легло тип платформа обемисти или твърде високи мебели, със сигурност ще сбъркате много. Леглата се отличават с ниско разположение, остри, изчистени линии, затова и останалите мебели трябва да отговарят на тази основна идея в дизайна.

Разбира се, платформените легла са идеалният избор за интериор, следващ принципите на японското обзавеждане и Зен философията. Също така обаче, те са страхотен избор, ако искате да обзаведете дома си в модерен съвременен стил. Просто се придържайте към идеята за семплост в декорацията на интериора си. Въпреки строгостта принципите за този вид обзавеждане ще се изненадате от много възможности, които съществуват.