Обзавеждане

Романтичен стил на спалнята – красота, мекота, розови цветя и топлина

романтична розова спалняИскате ли постоянна пролет и романтика? Затова не би било лошо да се погрижите да създадете съответстваща атмосфера в светая святих на интимния живот – в спалнята. Как да направите това ? Използвайки оригинални планировъчни решения и дизайнерски идеи в интериора!

Източник на вдъхновение за младите двойки е спалнята, плавно преминаваща в баня. Какво може да ви сближи повече от съвместните «водни процедури» под душа или съвместното потапяне във ваната? Допълнителен чар на вашето съжителство ще придаде направената от полупрозрачно стъкло врата на банята.

Сякаш нищо не може да се види, а как интригува! Естествено, в такава баня, явяваща се нещо като продължение на спалнята, е желателно да се монтира съответстваща вана «за двама», а още по-добре джакузи. Органично допълват интериора на банята големи огледала, които специалистите не препоръчват да се разполагат в спалнята.

Може да се добави пикантност на интимните отношения, ако правилно използвате цветовата гама. При това цветовите решения на спалнята и банята могат да са противопоставени , което ще придаде пикантност както на дизайна в интериора, така и на вашите отношения. Най -известният цвят на страстта е червеният. Но интериорите с доминанта на такъв наситен цвят може да издържи психиката не на всеки човек.

За смекчаване на ефекта може да се използват аксесоари на розовото, оранжевото, малиновото, бордото и други цветове, близки до червеното. Като ярки акценти могат да се използват щорите, покривалата, шарката на килима, абажурите на лампите и т.н. Обаче в такъв случай основната гама на помещението трябва да бъде издържана в спокойни топли тонове.

Особено внимание заслужава леглото. Именно на него трябва да му бъде отредено «видно» място в спалнята. Всички останали предмети от мебелировката в тази стая трябва да привличат колкото се може по-малко внимание и да заемат също толкова малко място.

Относно формата на леглото, то според мнението на специалистите, най- «еротично» е леглото с кръгла форма. Само не се поддавайте на изкушението да разположите кръгло легло по средата на стаята. Креватът в спалнята трябва да бъде защитен от чужди очи, затова е нежелателно да се вижда веднага от вратата. Ако размерите и формата на стаята не ви оставят избор, то за да се изглади ситуацията и да се създаде зона на комфорт може с помощта на паравани, балдахини, защитни екрани.

Такива вещи изглеждат и като стилни детайли на интериора, и като органични съставящи на интимната атмосфера. Разбира се традиционният тежък балдахин не е много привлекателен , а въздушната конструкция от полупрозрачна тъкан ще изглежда доста игриво.

Като цяло присъствието на голямо количество текстил в интериора на спалнята винаги създава нужната атмосфера на комфорт. Избирайте такива красиви и фантастични на допир тъкани, като кадифе,коприна, атлаз. При оформянето на прозорците също така може да си поиграете с текстила. Ако традиционните щори създават унило впечатление, сменете ги с нещо по-съвременно и закачливо. Например, с римска щора от ярко платно, което може да пропуска слънчева светлина и да изпълва вашата спалня с игриво проблясване на цветовете.

Долу скуката! Към този лозунг трябва да се придържате и при избора на спално бельо. Всичките тези традиционни цветенца, раенца и точки по-добре дайте на представителите на по- старото поколение, например на родителите си. Купувайте оригинално бельо в един тон и с наситени разцветки: червено, бордо, розово, изумрудено, сребристо, златно и даже черно.