Красота

Плаж… море… фин, ситен пясък… отворени сандали…

маникюрДо скоро крачетата ви са били скрити в дебелите зимни ботуши и обувки, но идва и тяхното време за показ – лято е! Естествено трябва да се погрижите за красивия им външен вид, тъй като доста често ще ви се налага да ги показвате.

Ако не сте привърженици на салонния педикюр, може да си го направите в домашни условия: напълнете леген с гореща вода (достатъчно гореща, за да си потопите краката за около 30 минути). Сложете в легена шепа морска сол или от тези, които се продават в магазините за козметика, дрогериите, аптеките и други (морска сол, съчетана с етерични масла и аромати).

След като водата поизстине, изкарайте краката си от ваничката, старателно ги подсушете и си направете пилинг на ходилата, между пръстите и върху глезените. Отново ги потопете във ваничката, отстранете пилинга и ги подсушете добре. Ред е на пилата, с която ще загладите загрубелите си пети и възглавнички на пръстите. Следва пилата за нокти, с помощта на която ще оформите нокътната си плочка. После… кожичките и котикулите около нокътната плочка, които може да избутате с помощта на избутвач за кожички или да отрежете с ножичка за кожички (бъдете изключително внимателни, за да не нараните третираното място).

По желание може да изберете лак за нокти, който да нанесете върху ноктите си. След като изсъхне положете хидратиращ крем. За по-добри резултати след нанасянето на крема сложете памучни чорапи за цялата нощ.

„Трайността” на педикюра зависи изцяло от вас. Състоянието му със сигурност ще се влоши ако носите високи или твърди обувки, ходите боси, не нанасяте хидратиращ крем или масло върху пръстите и ходилата си след баня, спарвате краката си със силиконови чорапи и т.н.

Може да замените обикновения лак за нокти със Shea лак, който ще издържи по-дълго.

Добре е преди полагането на обикновен лак да полирате нежно нокътната си плочка, което ще направи покритието с лак по-издръжливо.