Здраве

Повишаване на тестостерона чрез ZMA на NOW

ZMA на NOWПри интензивна физическа активност, човешкият организъм започва да изпитва дефицит на различни елементи, чийто нива е нужно да бъдат възстановени. В това число напълно се нарежда тестостерона, цинка, магнезия. Ето защо, в подобни случаи приемът на хранителната добавка ZMA на компанията Now Foods е отлично средство за възстановяване на техния баланс в тялото. Какви са особеностите на продукта и как да го комбинираме с други добавки за максимален ефект?

Какво представлява ZMA на Now Foods

Продуктът се състои от комбинация между цинк, магнезий и витамини от групата В6. Всеки от тях има своето предназначение. Цялостният ефект върху тялото е възстановяване на силите след изтощителна физическа активност – например след тренировки или натоварен работен ден. Приемът на ZMA от Now Foods ще спомогне още за повишаване нивата на тестостерона в тялото, от което следва, че ще започне бързо възстановяване на мускулната маса и чувството за сила и издръжливост.

Цинкът от своя страна отговаря за растежа на клетките в тялото, спомага за възстановяването на тъканите и поддръжката на здрава и активна имунна система. Магнезият пък ще подобри мускулната активност и функциониране. Точно по време на тренировка и изтощително натоварване, тези два минерала изключително бързо се изчерпват което налага техният външен прием, а ZMA от Now Foods е доказано отличен източник.

С какво може да се комбинира за по-добър ефект

За постигане на по-добри резултати във фитнеса и оформяне на релеф и красиви мускули, добър вариант е тази хранителна добавка да се комбинира с креатин. Той представлява аминокиселина, обикновено намираща се в месото и рибата и е напълно безвредна. Креатинът спомага за ускоряване на възстановителните процеси и по-бързото натрупване на мускулна маса. Важно е обаче да знаем, че има специфики при приема. Например, креатинът е добре да се взема преди тренировките, докато от Now Foods препоръчват ZMA да се пие преди лягане.

Представената добавка още е възможно да се комбинира и с казеина, който пък представлява млечен протеин, чиято основна отговорност е предотвратяване разграждането на мускулната маса и като цяло възникването на катаболни процеси. Хубавото при него е, че той също може да се приема вечери преди лягане, което да съвпадне с едновременния прием на ZMA от Now Foods.

Чувстваме се длъжни да споменем още, че Не бива да комбинирате добавката с определени антибиотици, като: 

  • тетрациклин;
  • левофлоксацин;
  • ципрофлоксацин;
  • еноксацин;
  • норфлоксацин и други.

Производителят Now Foods препоръчва добавката ZMA 180 капсули да се приема 30 до 60 минути преди лягане и по възможност на празен стомах. Това ще доведе до подобряване на съня и разбира се до по-ефективното възстановяване на мускулите.