Отслабване

Пречистващата диета на Джо Крос

Пречистващата диета на Джо КросПреди години Джо Крос е бил дебел, болен и почти мъртъв. За да спаси собствения си живот, той решава да направи нещо радикално – да започне 60-дневен прочистващ режим със сокове (прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци). Разбира се, никой не трябва да прибягва към екстремната 60-дневна диета на Крос ей така, но той е установил, че 15 дневно прочистване, не само ще ви помогне да се отървете от излишните килограми, но ще ускори метаболизма ви и ще се справи с някои леки здравословни проблеми.

Създателят на документални поредици и гуро на здравословното хранене, Джо Крос, преоткрил съвсем новото си здраво тяло след като направил промените в живота си и започнал строго специфичен диетичен режим – той не хапвал нищо, а единствено приемал прясно изстискани сокове от зеленчуци и плодове, в рамките на 60 дни.

Когато Крос започнал снимките на “Fat, Sick and Nearly Dead” (“Дебел, болен и почти мъртъв”), той е бил с около 60 килограма тегло над нормата, пиел е изключително много медикаменти и е страдал от автоимунно заболяване. Решавайки да спаси живота и тялото си с този начин на хранене, без да приема допълнителни добавки (за отслабване), той открива невероятни резултати още през първите 20 дни. В резултат на това свое начинание, той успява да свали излишните килограми, да прекрати приема на лекарства и да възвърне доброто си здраве. Започва да разпространява посланието за успеха на диетата.

60 дневният план на Джо Крос

Тези, които са гледали документалния филм, са видели нагледно как Джо и Фил са се подложили на 60 дневен прочистващ режим. Сигурно веднага след това сте посетили уебсайта reboot, препълнен с ентусиасти, търсещи плана за успех.

Ние решихме да ви представим този изключително чудодеен и „вълшебен” план.

60 дневното „рестартиране” на Джо, също познато като 60 дневният удължен reboot, принципно започва с 15 дневно класическо рестартиране. Според Джо Крос, е добре да започнете с минимум 15 дни, като може да продължи до 60 дни, но ако не се нуждаете от драстично отслабване, може да я използвате за 10 дни. Теорията на Джо Крос е, че диетичният план трябва да продължи 15, 20, 30 или 60 дни – това зависи изцяло от вас, вашето състояние и здравословните ви проблеми.

Нека ви представим класическия 15 дневен reboot – 3 х 5 дневни фази:

Фаза 1 – 5 дни консумация на сурова или сготвена растителна храна, като започваме да прибавяме лека-полека прясно изцедени сокове.

Фаза 2 – 5 + дни, в които се приемат само сокове. Тази фаза може да бъде променена, като се удължи с от 5 до 50 дни.

Фаза 3 – 5 дни хранене със сурова или сготвена растителна храна, което ще ви върне обратно към нормален хранителен режим.

За да удължите вашия reboot, колкото ви е нужно, трябва единствено да удължите продължителността на фаза 2. Задължително приключете с фаза 3.

Какво трябва да избягвате по време на диетата – кажете „Чао” на кафето, чая, газираните напитки, соковете от кутия, джънк фуд, шоколада, сирената и животинските продукти, като цяло.

Какво трябва да се приема? В този хранителен режим може да не спазвате никакво меню, така че приемайте пресни плодове и зеленчуци, суров мед, зехтин, пресни билки (предимно зелени) и подправки. Във фрешовете и смутитата може да добавяте сурови ядки и семена.

Задължително трябва да спазвате правилото 80 към 20 – 80% зеленчуци към 20% плодове, тъй като захарта от плодовете ще се абсорбира много бързо от вашата кръвоносна система, като задължава панкреаса да продуцира инсулин. Ако нарушите това правило, най-вероятно няма да се чувствате добре и час след като сте приели напитката ще започнете да губите енергия, вместо да се зареждате с енергия. Може да нарушавате правилото само и единствено сутрин, но това най-вероятно ще доведе до същите неразположения по-късно през деня.

Най-вероятно, ако сте били привърженици на кафето и захарта, ще получите неприятните симптоми на детоксиацията.

Когато правите диетата, трябва да се храните с „цветовете на дъгата”. Това означава, че вашите продукти трябва да съществуват в гамата на дъгата. Никога не се ограничавайте в един цвят или гама, прибавяйте плодове, зеленчуци и листни зеленчуци заедно, дори това да ви се струва странно като комбинация. Целта е да се приемат възможно най-много нутриенти от храната. Най-подходящи за прочистване са зеленолистните зеленчуци, с които ще си направите любимите на Джо, зелени сокове. Смесвайте ги с различни зеленчуци и цитруси, без да се съобразявате от комбинацията. Добавяйте ядки и семена, когато усетите необходимост.

Колко сок трябва да приемам? Средно 4 пъти по 500 – 600 мл, всеки ден. Оптималният вариант е 6 пъти по 500 мл. Също така може да приемате и толкова, колкото ви е необходимо да се чувствате добре, особено в началото на диетата.

Да пия ли вода по време на диетата: водата е от изключителна важност не само за този режим, но и по начало, така че се старайте да пиете по 2 литра вода на ден (минерални и изворна, като ги редувате).