Обзавеждане

Причини да поръчате бели мебели за кухнята

Причини да поръчате бели мебели за кухнята

Дори на етапа на размисъл, когато бъдещият кухненски комплект е само идея в главата ви, изборът на бяло често се игнорира. Това се дължи на страха, че този избор ще бъде много непрактичен. Но практиката казва нещо съвсем различно, тя твърди, че бялата кухня е добро решение. И в подкрепа на думите си ще дадем редица причини, които със сигурност ще ви убедят в полза на избора на бели интериори.

Бялото се съчетава добре с други цветове

Белият цвят оставя много място за експериментиране. Голям брой цветове и комбинации са на ваше разположение. Можете да изберете всеки цвят, без да се притеснявате, че не се съчетава добре с основния цвят, тук просто не може да има грешка. Бялото създава хармонична двойка с всеки от цветовете, балансира ги, което води до пълна хармония и баланс.

Бялата кухня винаги изглежда по-голяма

Ако говорим за кухни с малка площ, тогава белият цвят е жизненоважен, кухнята и без това е малка, защо да я намаляваме с тъмни тонове. Според нас в такива случаи изборът на бяло за кухненския комплект и останалите мебели за кухня е очевиден. Именно белият цвят ще направи кухнята по-просторна, визуално разширявайки вътрешното пространство.

Светлина и повече светлина

Този момент е толкова очевиден и не се нуждае от много обяснения. Бялото отразява светлината по-добре и колкото по-лека е кухнята, толкова по-голяма изглежда. Можете също да спестите от електричество, защото бялата кухня, за разлика от тъмната, изисква по-малко светлина.

Поддържането на чистота в бяла кухня е много по-лесно

Въпреки общоприетото схващане, че белите мебели се замърсяват по-лесно, ще бъде много по-лесно да се поддържат чисти. Освен това матовите повърхности ще бъдат за предпочитане пред гланцовите. Има и още един неочевиден намек, в бяла кухня е по-добре да не използвате фитинги и системи по тип действие „натиснат-отворен“, вместо това обърнете внимание на големите удължени дръжки на вратите и чекмеджетата. Такива дръжки ще предпазят белите фасади от постоянен контакт с мокри или мазни ръце.