Мода

Разчупи модните клишета

Разчупи модните клишетаКакто във всичко, така и в модата си има строги правила. От време оно си знаем, че има някои модни закони, които Бог знае кой е измислил, но пък за сметка на това всички спазваме стриктно и без възражения. Е, настъпи моментът да ги загърбим, да ги разчупим, да направим нещо като държавен преврат, ама не точно. Идеята е, че всяко правило е създадено, за да се нарушава и макар престъпването на закона да не носи нищо добро на дръзналия да го направи, то тук нещата стоят по по-различен начин. Развинтете въображението си и освободете мисленето си, а ние ще ви помогнем това да се случи възможно най-ефектно:

Чл. 78 ал. 216 „Не на ярките червила през деня…“
Кой ли го го е измислил това не се знае. Но е факт, че постепенно стила а ла „Гуен Стефани“ се намърдва в мислите на всяка жена. И какво лошо има в това? Много семплото облекло предразполага устните да бъдат онзи аксесоар, от който всеки по-незабележим тоалет има нужда. Бледите цветове, бежовото и млечното най-вече, с които сме обгърнали тялото си през есента, жадуват за едни сочни черешови устни.

Чл. 5 ал. 18 „Чанта, обувки, колан – в един цвят…“
Това беше до сега. Време е за пускане на нов законопроект. Или иначе казано: няма нищо лошо в това трите неща да са в различни цветове, стига те да си отиват или да пасват на детайли от цялостната визия. Ако да речем си облечена в бяло, тюркоазено синьо и тъмен джинс, то комбинацията от кафяв колан, покрит с тюркоази, голяма бяла чанта с кафяви дръжки и кожени обувки в кафяво (тук напомняме, че кафявото ВЕЧЕ може да бъде в различни нюанси) е много успешна.

Чл. 166 ал. 2 „Различните стилове не е добре да се смесват…“
И до кога ще спазваме златното правило?! Нека нарушим закона без свян и вместо да нахлузваме маратонките върху късите спортни гащи, да заложим на едни секси токчета със златни каишки и спортен топ в черно, но с вплетени в материята златисти нишки. За финал едно спортно сакче (да речем изработено от кожа) ще придаде съвсем по-различен облик на цялостната визия, не мислиш ли?

Чл. 18 ал. 52 „Да се носят бижута изработени от еднотипен материал…“
Що за глупост е това? Старата поговорка, че злато и сребро не бива да се носят едновременно звучи доста праисторически. Но за тези, които вярват в бабини деветини, имаме и други идеи: Кожените, а и дървените, бижута станаха голям хит напоследък. Защо ти не заложиш на едри дървени гривни и тук-там фини златни халки? Или пък сребърни обеци, омотани в черни кожени лентички? И още тук да си го кажем: избягвай пластмасата под каквато и да било форма. Не е стилно, нито пък секси.

Чл. 23 ал. 1 „Всичко според сезона…“
По тази логика както лятото си отива, така и седефените гривнички, а и банските костюми следва да запратиш в най-крайния ъгъл на гардероба. Но ако имаш млечнобели ботушки, едно седефено колие ще пасне на деколтето ти по-добре от черешка на върха на мелбата. А горнищата от бански са много подходящи за развлечени блузи с гол гръб или оголващи едното рамо, стига съчетанието да е наистина добро като това: оранжев бански с връзка през врата и кафяво пуловерче с едра плетка, малко оранжеви мънистени гривнички и есенни обувки в керемиден цвят е т.нар „адската“ (в положителния смисъл на думата) комбинация, от която се нуждаеш.