Рецепти

Разликата между обикновения редуциран сос и редуцирания сос

обикновен редуциран сосОбикновения редуциран сос се приготвя като се държи определена ароматна течност или смес от течности при температура, която ще позволи на по-голяма част от водата да се изпари, оставяйки след себе си сиропообразен сос и концентриран аромат. Той се приготвя много лесно. Можете просто да оставите тиган с течност, като например балсамов оцет, на много слаб огън в продължение на няколко часа, или докато обемът намалее с около 3/4.

Затова, ако започнете с две чаши течност, вашият окончателен редуциран продукт следва да бъде около 1/2 чаша. Ако искате да постигнете по-гъст сос, редуцирайте количеството малко повече. Просто не позволявайте да заври, защото сместа може да стане горчива. Тези видове сосове са страхотни за гарниране на ястия, за поръсване върху на порция сирене или плодове или като основа за винегрет.

Редуцираният сос е сос, който се получава от бульона, който остава в тенджерата при сваряване на някакъв вид протеин; обикновено ароматни зеленчуци като лук или чесън; киселина под формата на вино, плодов сок или оцет; или някакво месо. Обемът на соса се редуцира чрез варене, за да изпари бързо.