За дома

Ролетни, вертикални или алуминиеви щори да изберем

щориОбзавеждайки дома и офиса си ние се стремим да ги направим неповторими и уютни,влагайки идеите си за естетика и хармония. В природата цветовете изобилстват навсякъде,съчетани в неповторими комбинации.

На Вашето внимание предлагаме продукти,чието основно предназначение за слънцезащита перфектно се съчетава с интериорното обзавеждане на Вашият дом или офис.С многообразието си от цветове,материи и форми вътрешните щори допринасят за красотата и уютът на Вашият дом,за приятната атмосфера на работното място,допълвайки се с прозорците, подовите настилки, стените и обзавеждането.

Щорите са много повече от просто тъкан. Всъщност, има много допълнителни функции, които са събирани в тях, за да се придаде едновременно прекрасен вид на прозореца и да се създаде сянка в дома, когато е необходимо.

На пазара се предлага огромен избор от щори, подходящи за всеки вкус и цел, и вероятно ще ви бъде трудно да решите откъде да започнете. Това кратко ръководство ще ви запознае с основните характеристики на всеки тип и опциите, с които се предлагат те.

Какво е ролетни щори?

Ролетната щора работи на принципа на навиване, чрез използване на шнурове. Това става изключително лесно и можете да я сваляте или повдигнете, когато желаете.

При различните модели можете да използвате манивела , пружина или дори дистанционно управление, за да вдигате или спускате щорите, и всеки вид от тези операции влияе върху тях по различни начини. Например, щорите с пружина, манивела или с дистанционно управление, нямат шнурове или вериги за дърпане. Така няма риск от заплитане и това ги направи безопасни за деца.

Цилиндърът на ролетните щори се държи на място от скоби, които лесно се инсталират, за да ги фиксирате на място. Освен това, те изглеждат добре както спуснати, така и когато са дръпнати.

Има два вида плат за ролетни щори: полупрозрачен или подплатен. По-лекият плат намалява количеството светлина, която влиза в стаята, но не я спира напълно. По-плътната тъкан спира светлината изцяло, което прави стаята значително по-тъмна.

Щом решите как искате да управлявате щорите си и изберете вида на тъканите, които са ви нужни, остава само да харесате цвят или десен!

Външни ролетни алуминиеви щори

Външните ролетни алуминиеви щори са едно модерно решени за външни щори. Те имат редица предимства, които трудно могат да се пренебрегнат.

С външни ролетни алуминиеви щори вие имате по-високо ниво на сигурност срещу проникване с взлом отвън.

Външни ролетни PVC щори пред прозорец

Външните ролетни щори осигуряват висока защита от студ, слънце, шум, прах, вода, дискретност. Въздушната възглавница между тях и прозореца създава допълнителна защита от студа и жегата.

Какво е вертикални щори?

Това са щори, които минават вертикално през прозореца. Изработени са от парчета плат, които са изрязани на ивици, с ширина от около 89 мм и с височината на прозореца. Когато се изтеглят, ивиците се движат равномерно наляво и надясно от двете страни, в зависимост от това, което изберете.

Вертикалните щори се управляват от верига или пръчка . Веригата не само придвижва парчетата плат през прозореца, но ги върти, за да позволи навлизането на повече или по-малко светлина.
Поради естеството на тези щори и факта, че има пространство между ивиците, е трудно да се постигне пълен ефект на затъмнение с тях. Въпреки това, парчетата плат се припокриват, когато са напълно затворени.

Вътрешните хоризонтални алуминиеви щори са едни от най-популярните видове. Те са подходящи за монтиране върху алуминиева или дървена дограма.

Вертикалните щори контролират количеството светлина, което нахлува в стаята, защитавайки уязвимите от светлина мебели от слънчевите лъчи.

С техните елегантни линии и цветове, вертикалните щори са подходящи за много стаи.

Какво е алуминиеви щори?

Този вид щора е комбинация от вертикална и ролетна щора. Работят на принципа на повдигане и спускане на много малки алуминиеви ленти, като се използва пръчка, въже или верига . Лентите могат да се въртят, така че да пропускат светлина в изобилие или да я блокират. Припокриването им осигурява високо ниво на непрозрачност, което означава, че не може да влезе много светлина в стаята.