Обзавеждане

Съвети как да купим мека мебел

мека мебелКупуване на нов дом може да бъде един от най-вълнуващите моменти в живота. Ако за първи път сте собственик, задачата за цялостно обзавеждане на наскоро придобитият дом може да бъде изненадващо обезсърчителна.

Хората, които не са се сблъсквали със закупуването на мека мебел обикновено имат готова идея за това какво да търсят, когато дойде време да се купува. Тези, на които се налага да съкращават пространството се изправят пред големия въпрос – кое да се запази и кое да се изхвърли. Когато обаче пространството не е проблем, въпросът е от какво има нужда и с какво да се запълни цялото това пространство, за да има вид и усещане каквито търсим.

При търсенето на идеалните части или комплект мека мебел трябва прецизно да сте премерили цялото помещение. Няма да се стигне далеч в лова на мебели, ако нямате представа за точните размери и ограниченията, пред които стаята ви изправя. Най-добре е да носите в себе си не само размерите, но и план-скица с разположението на стените, вратите и всичко с което трябва да се съобразите, за улеснение в търсенето.

Ако имате готова идея за конфигурацията на помещението, това е добре. Независимо дали искате диван или само лежанка, потърсете съвет от продавача или дизайнер, запознат с различните варианти базирани на начина на живот, нужди и потребности.

Повечето хора знаят предварително какво търсят – текстил или кожа. Тези, които все още търсят този отговор е добре да знаят, че кожата издържа от 5 до 50 години, в зависимост от това какви грижи се полагат за нея. Тя не изисква много поддръжка и е лесна за почистване – в повечето случаи само с влажна кърпа. Текстилът, от своя страна има много широк обхват от стилове, цветове и шарки, и фирмите предлагат постоянно нови и нови комбинации.

Има случаи, в които се изправяме пред задънена улица. Когато се търси нещо точно определено като форма, цвят и размери, често се оказва, че това, което търсим всъщност не съществува. Ако не намерите фирма, която предлага производство по проект на клиента, може да направите комбинация от няколко гарнитури в една. Резултатът винаги е много интересен и най-важното удобен за нуждите ви.