Здраве

Слънчеви и лунни храни

Слънчеви и лунни храни	Изграждането на собствена телесна маса чрез хранителен прием, който дава богата на енергийни импулси храна, се нарича индивидуална хранителна система.
В зависимост от нагласата на индивида (на човешкия организъм) се прилагат подходящи хранителни диети.

Има хора, които могат да произведат енергиен импулс с всички видове храни, а има и такива, при които отношението с храната не произвежда импулс. В повечето случаи хората от първия тип са хората, които се занимават с умствена дейност. Това са хора с усилен психически хранителен режим, който отсява мощни структури на обмяната.

Обратно, някои хора се повлияват добре от нискоенергийни храни (бедни на енергийни импулси).

Можем условно до посочим, че за да получим енергиен импулс трябва да съчетаем плюс с минус, „слънчеви” храни с „лунни” храни. „Слънчевата” храна ни изпълва с енергиен заряд, докато „лунната” храна служи като балансьор, който отнема нужното количество, за да не доведе то до претоварване и презареждане на организма.

„Слънчеви” храни са зърнените храни. Те носят голям количество енергиен заряд и са способни да възпроизведат бързо енергиен импулс.

Зеленчуковите храни могат да бъдат възприети като „лунни” храни. Те са само градивни елементи, които дават топлина и насищат. Тяхната консумация регулира действието на „слънчевите” храни.

При гладуване в организма може да се получи отравяне или получаване на много дисбалансирани отломки, които водят до натрупване при липса на регулатор, който да позволи отвеждане на излишната енергия. В такава ситуацията на организмът трябва да предизвика енергиен импулс с особена сила, енергиен взрив, след който да се включат природните щадящи механизми за запазване храненето на цялото.