Интересно

Спешна нужда от пари и възможните начини за разрешение на проблема

Спешна нужда от пари и възможните начини за разрешение на проблемаТези от вас, които никога в живота си не са прибягвали до тегленето на кредити, вероятно се чудят дали изобщо подобно решение си струва и как, след като се ангажирате с връщането на главница и лихва, това може да бъде печеливш финансов ход. И наистина, ако тръгнем да разглеждаме заема от кредитна институция като нещо, което ни заробва и затруднява бюджета ни допълнително, то тогава няма смисъл да се решавате на подобна стъпка. Или казано с други думи – тегленето на кредит, когато нямате належаща нужда е просто безсмислено. В това няма спор. Но нека да разгледаме други случаи, когато кредитирането не само е едно възможно решение, а много изгодно предложение, благодарение на което не само, че няма да понесете загуби, но и ще излезете дори на печалба.

Кога тегленето на кредит е полезно?

Отговорът на този въпрос е съвсем простичък – във всички случаи, когато обратното би ви донесло огромни загуби. Ако след като пресметнете разходите по заема и добавите лихвите, които ще изплатите допълнително, се окаже, че дори и тогава пак финансовата операция си струва да бъде осъществена, то място за колебания няма и вие наистина може да сте спокойни, че вземате правилното решение.

Нека само за миг си представим една много обичайна ситуация, при която вашият автомобил се е развалил и има нужда от спешен ремонт, но той е извън вашите възможности в момента. В този случай имате два възможни хода – първият е да изчакате, докато успеете да съберете необходимата за ремонта сума, а вторият е да изтеглите кредит и да покриете разходите веднага. В първия случай няма да дължите лихва, защото няма да сте теглили кредит, но пък е добре да прецените дали загубите все пак няма да са много по-големи, отколкото ако се доверите на финансова институция за спешна подкрепа. Ако автомобилът ви е нужен за да движите вашия бизнес и липсата на превоз ще се отрази фатално на печалбите ви, то тогава доброто решение е само едно.

Източник: https://creditportal24.com/bg/