Обзавеждане

Видове двуетажни детски легла, от които да избирате

двуетажни детски леглаИзборът от двуетажни детски легла е толкова голям, че много родители се затрудняват в решението на кой модел точно да заложат. Дизайнът на мебелите се променя ежедневно, за да се повиши едновременно и тяхната функционалност, и естетическата им стойност. Днес е все по-трудно да намерите класическо двуетажно легло, лишено от допълнителни декоративни и функционални елементи.

Какво се предлага в момента на мебелния пазар?

Трудно е да се определи от къде точно идват новите идеи за визията и стила на двуетажните детски легла, но е факт, че производителите навсякъде по света взаимстват своите идеи. Водещ фактор за обогатяване на дизайните на леглата е желанието да се подобри тяхната практичност и функционалност.

Целта е да ви представим съвременните версии на леглата на два етажа, давайки ви възможност сами да прецените кой вариант е удачен за условията в дома ви и за децата ви. По начало, тази разновидност на леглото е създадена с идеята да се оползотвори ефективно минималното жилищно пространство. Знаем, че именно този фактор ще бъде водещ и при вашия избор.

Класически

Класическото двуетажно легло е единствено и само това – място за спане за двама човека, което не е разгънато по традиционния начин, а използва височината на помещението. Леглата са разположени едно върху друго, като самият модул може да бъде свободно стоящ или фиксиран към стената. Има много техники за вграждането на двуетажните легла в ниша, стига архитектурата на детската стая да го позволява.

Класическите двуетажни детски легла се предлагат в различни размери, спрямо възрастовата група, за която са предназначени. Има съвсем малки, както и стандартен размер за възрастни: 190/82см. дължина/ширина. Начинът на качване върху горното легло също е различен. Има модели с катереща стълба, както и такива със стъпала, които са по-удачни и по-безопасни за децата под 10-12 годишна възраст.

Тип комбинирано обзавеждане

Леглата тип комбинирано обзавеждане за детска стая са пример за внимателен поглед върху модерното обзавеждане. Тъй като все повече млади семейства живеят в градска среда, обитаването на малък апартамент е стандартна формула. В този случай е най-необходимо да се намери подходяща мебелировка за стаята, споделяна от две и дори от три деца, която да включва всичко необходимо.

Все по-често се предлагат, а и купуват двуетажни детски легла, оборудвани с гардероб, шкафчета, чекмеджета и бюро. Така новодомците ще могат да вземат всички нужни за стаята на малчуганите мебели на много по-изгодна цена. По-важно е обаче, че мебелите ще бъдат позиционирани по начин, осигуряващ достатъчен простор в помещението за игра и свободно придвижване.

От какво да се ръководите при избора?

Двата фактора, определящи избора ви на двуетажно легло са – свободна площ и възраст на децата. Полът също не е без значение, макар той да влияе повече на дизайна и разцветките, отколкото на големина, брой и вид на допълнителните елементи, както и на здравината. Можете спокойно да заложите на модел за по-големи от вашите деца, в случай че едното дете е на прага на тийнейджърската възраст.

Ако в детската няма място за гардероб или бюро, вземете изделие, към чийто корпус те са добавени. Обезателно вземете под внимание как е решен проблемът с качването на горния етаж. Когато малчуганите ни ви са малки и палави, опасността от неволно падане при качване е доста голяма.

Здравата сглобка и качеството на материалите са аспект, относим както към безопасността, така и към дълготрайността на изделието, затова не пропускайте да им обърнете внимание. Огледайте как са свързани отделните компоненти и каква е дебелината на плоскостите.