Технологии

Закупуване на подкаст микрофон: на какво да обърнете внимание

закупуване на подкаст микрофонИнтерфейс или по-просто казано външен вид

  • USB микрофоните имат някои предимства. Като алтернатива можете да изберете XLR микрофон. В този случай са необходими допълнителни аксесоари.
  • Има много и различни видове микрофони, вие трябва да изберете поне за начало един от тях. В зависимост от вашата идея, вашата заетост и вашите нужди. В началото не е нужно да инвестирате в нещо скъпо, но по-нататък обърнете внимание главно на качеството.

Обхват на продукта

  • Често ще намерите всичко необходимо в обхвата на един продукт. Понякога не. По-добре му обърнете внимание при поръчката. Би било жалко, ако имате микрофона и не можете да го използвате правилно. Направете голямо проучване. Определете вашите нужди и критерии за продукта, който искате да закупите. Както казват по-възрастните „бързата работа, срам за майстора“. Не бързайте при покупката на техника, четете, интересувайте се и чак тогава отделете средста.

Характеристика на посоката

  • Това трябва да се разбира като „формата“ на зоната за запис, или къде самия микрофон е „покрит“. Кардиоидната характеристика е често срещана и поема предимно шумове пред микрофона и понякога отстрани. Тази посока определя от къде звука влиа без шум, така да се каже. Има микрофони , които са всепосочни и такива, които са с насочена посока. Повечето мнения твърдят, че тези с насочена посока са по-търсени.

Честотен диапазон

  • Най-често получавате микрофони с типичен честотен диапазон от 20 до 20 000 херца (Hz). Човешкият глас свири в диапазон от 80 Hz до 12 kHz . Микрофонът за подкаст в идеалния случай покрива тази област.

Функции

  • Някои микрофони имат превключватели за функции. Има превключватели за регулиране на характеристиката на посоката, честотната характеристика или нивото на запис. Полезна е и интегрирана връзка за слушалки с директно наблюдение.

Сега знаете много добре най-важните неща за закупуването на един микрофон за начинаещи. С времето ще разширявате знанията си и амбициите си. Успех!

Източник: muzikalen.bg