Здраве

Защо не бива да потискаме емоциите си

емоцииХора, които потискат емоциите си имат по-стеснени сънни артерии- повишава се риска от сърдечни заболявания.

Когато потискаме емоциите си, водата се задържа в тялото и може да причини забавяне на реакциите, лесно раздразнение, невъзможност да изразим това, което мислим. Личности с недостатъчна водна енергия трудно могат да се успокоят или отпочинат. Пик.мехур е мястото където се съхраняват емоциите. Напрежението и подтискането на емоциите водят до скованост областта на шията и гърба- не циркулира правилно енергията по меридиана на пик.мехур.

Емоционалното пренапрежение предизвиква спазъм на дебелото черво, който води до спастичен колит и подтискане функциите на панкреаса.

Страхът е причинен от дисбаланса на ел.вода. Дисбалансът предизвиква треперене при голяма възбуда или промяна. Треперенето представлява освобождаване от страха или напрежението.

Страхът води до духовна и физическа разруха. Страхът е мисъл в съзнанието ни- идва когато оставим въображението си без контрол. Страховата невроза ще бъде победена когато престанем да се страхуваме от себе си. Не бива да се очаква, че другите ще ни спасят от непонятния страх-всеки сам трябва да се пребори.

При стрес нивото на адреналин е по-високо от нормално и това нарушава постоянното алкално-киселинно равновесие. За да го възстанови организмът отделя повече глюкоза от депата и взема калций от зъбите.

Всеки стрес повишава функциите на хипофизната жлеза и тя повишава киселинността на тялото. По кръвен и лимфен път тази киселинност създава наченка на болестта, точно там където е слабото място. Положителната нагласа предпазва от болести.

Дланите се потят когато когато човек изпитва страх, когато е притеснен или в положение на повишена концентрация. В положение на покой(сън,четене) дланите даже се изсушават.